Thursday 3 May 2007

piff och puff

Hon ville alltid bli en sånn där extremt intelligent och kreativ person. man såg dom ibland på tv. det var som att dom satt och skrev eller tänkte hela tiden. eller jätte mycket i varje fall. dom fokuserade på viktiga ting. på att skriva böcker. forska. måla. spika. dansa. vad som helst utom på trivia. är privatliv trivia?

men ta tex tvn, den är full av trivia. och den gör oss deprimerade. eller den borde göra oss deprimerade. på Rapport tar dom upp klimatförändringar. blommor blommar i slutet på september. Vänern kommer att svämma över. Göta älv är skitig och hemsk. Och blominslaget gör dom litet spexigt. Samtidigt känner hon värk under bröstet. Ungefär där hjärtat ligger, men hon minns aldrig på vilken sida hjärtat ligger. det kanske är lungan. trots smärtan blir hon uppjagad och ledsen. Klimatförändring. där är den igen. det kommer nog att ta slut snart. o först blir allt helt uppochnedvänt. Och dom spexar om det på nyheterna.

I sängen har hon en bok som handlar om fred. Titlen är "peace grows from us".

Den skrevs tidigt på 90talet. Det var nog ingen som läste den.

Hon har också privata problem. Hon är rädd för att tiden går för fort och att hon aldrig kommer att hinna få ett fantastiskt sexliv. En bekant till henne sade nåt om att det är väldigt få som har ett intressant häftigt sexliv. Att det är väldigt få som kommer att ha det. Deprimerande tanke. Och varför då? Hon har inte tänkt så mycket på det - men hennes egna problem har hon tänkt på.

Hon känner sig otäckt förvirrad när det gäller kärlek. Hon vet inte ens om hon någonsin har varit kär. Vad är det för nåt? Hur känner man då, exakt? I vilken stund vet man det?
Man vet det kanske efteråt när det är försent. Så då är det lögn om någon säger att den älskar en annan under ett förhållande. För det vet man först när det är slut, försent. Men om det aldrig ens blev något.

Hon har ätit makaroner med ketchup och mår lite illa. Kan hon vara gravid?
Kunde det göra henne lyckligare?

Hon vill göra enkäter. ta reda på genom forskningsmetoder hur och vad saker är. som kärlek. barn. den verkliga oron.

Oro.

Det är nåt intressant med oro. Hon är ofta oroad över olika saker. Men hon är också arg. Som att det ska vara så förbannat dyrt att posta brev. Hon blir mer och mer ilsken desto äldre hon blir. Hon är orolig att hon kommer att bli en riktigt elak kvinna när hon blir äldre.

Hon promenerar i parken. nej. Först sorterar hon sopor. hon blir arg över att containerna är överfulla. Det ligger mjölk kartonger överallt. Fan. Först var det ingen som sopsorterade, men nu när folk gör det missköts systemet. Så djävla fucking discusting. Bee.
Tung suck. Går därifrån. Hon ser en ekorre springa över parkeringen in mot parken. Hon följer efter. Den är jättesöt. Hon vill kramas med ekorrar. Plötsligt är dom två stycken. Hon gör några lustiga ljud som den ena lystrar till. Den spetsar öronen. Sitter på bakbenen och tittar mot henne med en nyfiken blick. Men hennes lilla hund morrar till och ekorren tar några skutt och är fort upp i trädet med sin kompis. Piff och Puff gör henne glad. Hon vill upp till dom och äta nötter. Varför har hon inget gott i fickorna?

Hon köper cigaretter som hon inte borde röka. Och Piff och Puff är borta. Dom också. Löven har börjat gulna rejält. Och det pissregnar hela tiden. Det är höst nu igen. och så har ett år gått igen. Och vad nytt har hänt?
Inget. Nej, ja, Piff och Puff hände ju. Hon lärde sig laga teryjaki sås. gott.

veckodagar. det alltid samma dagar. aldrig att det kommer en dag som skulle heta stöndag. målndag.tystdag.onskdag.tråndag.flirtdag.lögndag.
det alltid samma skit. och samma siffror om igen. den 12 oktober som i år råkar vara en Målndag.
Hon blir så sällan överraskad. Hon älskar att bli överraskad.
Hon blev inte ens överraskad av NineEleven grejen. För hon var så djävligt hög att hon trodde det var hennes fel. Så dendär högheten överraskade henne mer. För det var en av dom första men definitivt sista gångerna hon var hög.
men hon minns att det låg en oförklarlig spänning i luften. Folk gick omkring och var småparanoida och hon tror att flera faktiskt tyckte det var spännande. hon tyckte ju också det. som att fan, nu händer det nåt på riktigt. nåt man kunde greppa. fast ändå inte. jo, det var tragiskt att folk dog och ännu på detdär sättet men folk dog ju och dör hela tiden. som flugor överallt. och det gör kor och grisar också. Och får och getter i massvis i dom länder där man käkar kebab. och vackra föl på Island för att köttet är så mört och fint.
Det är inte spännande.
bara hemskt.

men NineEleven. Och likande händelser. Har det varit fred för länge? Vill folk egentligen ha yttre hot? Nåt påtagligt hemskt som är verkligt? Och som blir allas sak. Överfalls grejer och stora värdetransport rån har ju inte ett direkt samband med dom små på gatorna och torgen. Men stora krig och tyrann fiender har det. Eller?

Det har aldrig varit fred på jorden. aldrig. människan är nästan beroende av elände. Speciellt andras. för fanns inte det kunde man inte veta hur man har det själv. Jovars, tack o lov att man har tak över huvudet. och att hälsan är med en.
Det ligger nåt STORT i hennes tankemönster. Hon vet det. Men hon vet inte hur hon ska säga det utan att det ska bli fel. Hon kan ju inte säga att hon vill ha elände. Då kommer alla att hata henne och så får hon ett djävla ensamt elände.

No comments:

Post a Comment